XR: En visuel måde at kommunikere på!

Hvad er XR?
Læs med her og få styr på de forskellige begreber inden for XR, samt hvordan XR-teknologi kan bruges i din hverdag. 

Hvad er Virtual Reality? Hvad er Augmented Reality? 
Hvordan får jeg en 3D plantegning? 

Ved hjælp af de nyeste teknologier indenfor droner, robotter og Extended Reality udvikler og leverer vi innovative løsninger til jeres behov. 

Læs her hvilke løsninger XploR XR kan tilbyde

Hvad eXtended Reality (XR)?

eXtended reality (XR) er paraplybegrebet for teknologierne VR, AR samt MR, som fusionerer den fysiske og virtuelle verden. Teknologierne udvider den virkelighed, som vi oplever ved enten at blande den ‘rigtige’ og virtuelle verden, eller ved at skabe en fordybende oplevelse.

hvad er XR?

AR - Augmented Reality

Visuel og kropslig læring

Augmented Reality (AR) er  den teknologi, som benyttes når der gennem en skærm, tilføjes virtuelle objekter til virkeligheden.

Augmented Reality lægger altså et digitalt lag på den verden vi kender.

AR-teknologien opleves når du bruger snapchat filtre til at sende sjove billeder og til at fange Pikachu i din hjemby når du spiller Pokémon Go

Du kan læse her hvordan vi bruger AR til undervisningen.

Augmented Reality-Gris
mixed reality MR

MR - Mixed Reality

Link mellem den digitale og den virkelige verden

Ved MR (Mixed Reality) bliver rummet scannet, hvilket gør, at du kan placere digitale objekter ovenpå fysiske. Det digitale lag vil også tage højde for de virkelige objekter. I nyere tid er forskellen imellem MR og AR svundet en smule ind. Ofte bliver MR dog brugt handsfree da man har bygget teknologien ind i briller man kan have på.

VR - Virtual Reality

Ultimativ indlevelse

Virtual Reality (VR) er betegnelsen for den teknologi der benyttes, når du tager VR-briller på, og kommer ind i en virtuel verden. VR bliver i høj grad brugt til spil samt undervisning. En af de store fordele ved VR er den fordybelse man har, når man bliver opslugt i et VR headset.

Du kan se her for nogle eksempler på VR projekter vi har udviklet.

XploR XR Kemi VR

Følg os på sociale medier

Vi glæder os til at snakke med dig

Her står noget tekst